Pszichológust keres?

Skultéti Szabó Katalin pszichológus Budapest

Manapság a pszichológia hozzátartozik a hétköznapi módon igénybe vehető szolgáltatásokhoz. A pszichológus nem más, mint professzionális segítő szakember, aki a legbonyolultabb lelki problémák feltárásában és feldolgozásában segít. Már nem kell egy egész életet a gyermekkori traumák feldolgozásával és az erre adott rossz, szégyenletes reakció magyarázásával tölteni.

Mire ügyeljen, ha pszichológust keres?

A pszichológus személyisége az egyik legfontosabb kritérium. Ha nem tud bizalommal tekinteni rá, akkor az egész folyamat fölösleges. A szimpátia, az első benyomás sem elhanyagolható. Azzal, aki nem élvezi a szimpátiánkat nem lehet együtt dolgozni bizalmas ügyekben.

Fontos a tapasztalat és a tanulmányi háttér. A pszichológus alapdiplomával rendelkezik, a klinikus pedig magasabb szintű képzéssel és gyakorlattal is. Ő már találkozott komolyabb esetekkel és van szakellátásban megszerzett tapasztalata. Aki éppen hogy kilépett az egyetemről, nem biztos, hogy elég érett komolyabb gondok feltárásához. Az élettapasztalat sokat lendít a hozzáálláson és problémák gyökerének felderítésében. Az analizálás pontossága létkérdés, mert nem mindegy, hogy mit kell „kezelni”. Ennél a pontnál könnyen kisiklik az egész folyamat. Érdemes olyan szakemberhez fordulni aki rendelkezik klinikai szinttel és túl van a kezdő időszakon.

Pszichológust keres? Nem szégyenli?

Korunk embere él a lehetőségeivel és igénybe veszi a tanácsadást, segítséget, mivel megkönnyíti saját maga és környezete dolgát is. Mindenkit lehet csiszolni, fejleszteni. Aki lépést kíván tartani a mai gyorsan változó világgal, keressen magának egy jó pszichológust és bátran fejlessze személyiségét a megfelelő irányba. Keressen bátran, mert a problémák mindenkit megtalálnak.

Korábban csudabogárnak számított az, aki pszichológushoz járt, manapság a korszerű életvitelhez tartozik. Amerikában kifejezetten pozitív jelentéstartalmú analitikushoz járni. Azt mutatja, odafigyelünk magunkra nem csak kívül, de belül is. Itthon is élhet a lehetőséggel, már nem csak a kiváltságos rétegek juthatnak ehhez a szolgáltatáshoz. Keressen bizalommal, ha elszánta magát.

Asszociációs felhő: pszichológusok, terápia, fanni, coaching, fekete, gergely, rendelő, önismeret, szexuálpszichológia, mandulapszicho,ker, lengyel, hang, menü, gyorsan, sörös, szigeti, keres, árak, mindennapi, kapcsolatban, füzesi, jakus, klein, pest, sarolta, honlapon, emberek, sokszor, született, hamar, paput, segítünk, szakembert, reha, bimbó, amiben, weintraut, györgyi, norbert, keszeg, szekeres, kérjen, budapesten, együtt, english, pszichofészek, erika, ferles,

Címkék: , , , , , , , , , , ,