Olcsó pszichológus

Olcsó pszichológus Budapesten? A pszichológia is olyan, mint minden más szolgáltatási forma. Vannak kiváló és kevésbé kiváló szakemberek közöttük. A pszichológusok is használnak marketing eszközöket, nem találomra határozzák meg a saját értéküket. Akik az átlag ár alatt dolgoznak, azok nem feltétlenül rosszak, de felmerül a gyanú, hogy talán kezdők. Az is előfordulhat, hogy csupán szerények és a segítő feladat nekik is fontos adalék.

Természetesen ez fordítva is igaz, aki drágább, nem biztos, hogy jobb, mint az átlag. Érdemes körültekintően eljárni és több szakembert is felkeresni, megismerkedni velük. Sok esetben nem is a tudás, hanem a kompatibilitás érvényesül. A szimpátiának rendkívül jelentős szerepe van a terápiában és diagnosztikában is. 

Néhány megfontolandó szempont pszichológus választásnál

Mindenképpen fontos a személyes kontaktus felmérése, mennyire ért szót a kereső a szakemberrel. Mennyire érti gondjait, a konkrét problémát és mennyire képesek egymásra hangolódni. Páciens és pszichológus között nem alakulhat ki bizalmi kapcsolat ennek hiányában. Az ár kérdése csak ezek után meghatározó, hiszen, ha az illető nem tud segíteni Önnek, hiába kerül két ezer forinttal kevesebbe. 

Címkék: