Karácsony özvegyen

Szívszorító: így tölti a karácsonyt a félárván maradt hármas ikrek édesapja

Fábián Tamás (29) kitart, erős marad, mert tudja, hogy Letti (†32) is így tenne /Fotó: Fuszek Gábor

Nagy Flóra>Hajdúszoboszló — Erős, kitart, még akkor is, ha borzalmasan nehéz! Családja támogatásával megy előre, és családfőként mindent megtesz gyermekeiért az özvegyen maradt hármas ikrek édesapja, Fábián­ Tamás (29). Nehéz az első karácsony özvegyen.

A feleségét gyászoló férfit kollégái tízesével látogatják, anyósával pedig megingathatatlan kötelék fűzi össze.
– Szerencsére nagyon jó a kapcsolatom Letti (†32) anyukájával, abban biztos lehetek, hogy ebben a borzalmasan nehéz helyzetben is mindenben a segítségünkre lesz. Ahogy a barátok, ismerősök, de az ismeretlenek is – mondta Tamás.

A házaspár tökéletes harmóniában várta a hármas ikrek születését /Fotó: Facebook

Feleségét, Lettit, ahogy megírtuk, a szülést köve­tően a HELLP-szindróma súlyos vérzéses szövődményével kezelték, de az anyukát már nem tudták megmenteni. Gyermekei azonban egészségesek: a kis Lénát, Mirát és Milánt mindennap meglátogatja apukájuk. Tamás karácsonykor is szeretne ott lenni a hármas ikrekkel, és ha csak arra a szokásos félórára is, de látni a babákat. A szeretet ünnepe még erősebbé teszi majd Letti hiányát, de talán az ikrek és a családtagok elég erőt adnak majd az apukának.

A szakember szerint a tragédia után a következő napok emberpróbálóak lesznek az édesapának, főleg a karácsony özvegyen.

– A karácsony éppen az összetartozásról, megbocsátásról, családról szól, és sajnos, a gyászfolyamattal járó negatív érzelmeket még jobban felerősíti ez az ünnep – kezdte Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus. – Nagyon sok múlik a gyászoló környezetén: ha olykor tolakodónak is érzi egy barát vagy családtag, hogy telefonál vagy meglátogatja a lehangolt szerettét, akkor is a legtöbb időt a gyászolóval kell tölteni! Így biztos támaszt nyújthatnak, főleg az ünnepek alatt.

Tamás, amennyi időt csak lehet, a kicsikkel tölt majd. A másfél kilós súllyal született ikrek még az intenzíven, inkubátorban vannak: maradnak, amíg el nem érik a 2,5 kilót. Ezután hazatérhetnek apukájukkal az édesanyjuk által berendezett otthonukba.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,