Kapcsolatok változása

Videó

Hosszú és rövidtávon miként változnak a kapcsolatok? A kapcsolatok változása normális? Mitől működik egy kapcsolat és mitől nem? Tudják erre a pszichológusok a választ? A kapcsolatban résztvevők is változnak, ez a változás kihat a kapcsolatra és miként? Mi a pszichológia módszere, mit vizsgálnak ilyenkor? Milyen érzelmekre van feltétlenül szükség egy kapcsolat fenntartásához? Milyen tulajdonságok kedveznek és milyenek nem egy kapcsolat közben? Mi a legfontosabb az együttélés folyamán? Milyen kérdéseket kell föltennünk a párunknak és önmagunknak?

Mi a szerepe a toleranciának és miként lehet működtetni? Milyen munkával jár a kapcsolat fenntartása? Mikor beszélhetünk elköteleződésről? Kinek kell lépni, tenni, ha egy kapcsolatban problémák körvonalazódnak? Mi a szerepe a konfliktusnak, létezik-e megoldás a konfliktus elkerülésére? Együtt lehet élni megoldhatatlan konfliktusokkal? Milyen döntésmechanizmusokon mennek át a párok? Milyen jelek utalnak arra, hogy a kapcsolatban túl sok a konfliktus? Mikor jön el a pillanat, amikor már elviselhetetlenné válik a helyzet? Az intimitás, szexualitás szerepe a kapcsolatban? Mi szűrhető le az intimitás gyakoriságából, minőségéből? Mi vezérli az embereket a tudatukon és ösztöneiken kívül? Mikor érdemes félretenni az ösztöneinket és mikor kell hallgatni rájuk?

Milyen stádiumokon megy át egy kapcsolat? Mi jellemzi a stádiumokat? Mivel lehet kizökkenteni a kapcsolatot? Mivel lehet szenvedélyessé tenni kihűlő párok együttélését? Mennyire fontos a tudatosság egy kapcsolat folyamán?

Klinikai szakpszichológus, pszichológus Budapest

https://levitania.hu/

Címkék: , , , , ,