Iskolai verekedés

Brutális iskolai verekedést videóztak le egy keszthelyi középiskolában

Egy lány egy másik fejét rugdosta és a hajánál fogva húzta a földön az osztályteremben, az RTL Híradó információi szerint egy keszthelyi középiskolában. A lányok üvöltve szidták egymást, miközben többen is belekeveredtek a verekedésbe, mások pedig telefonjukkal videóztak.

A szombati RTL Híradóban megmutatták a mobiltelefonnal rögzített felvételt. Egy tizenéves lányt kezdett el verni két másik, nekilökték a padnak, hátba rúgták, ketten végül földre kerültek. Ott még jobban eldurvult a verekedés. A videón látszik, hogy többen is inkább felvették a támadást, ahelyett, hogy segítettek volna. Voltak, akik jól szórakoztak a látottakon, hangosan nevettek. Egy fiú lépett végül közbe, és az egyik lányt arrébb vitte.

Az iskola igazgatója nem reagált az RTL Klub megkeresésére.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Mendrey László azt mondta: ha egy tanár ilyen iskolai verekedés szemtanúja, meg kell próbálnia közbeavatkozni és szétválasztania a verekedőket. Azt nem tudni, ebben az esetben volt-e a közelben pedagógus.

A megkérdezett pszichológus szerint azok is részesei az erőszaknak, akik „csak” körbeállják a verekedőket, vagy videózzák őket. Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus úgy fogalmazott: ez a megszégyenítés non plus ultrája.

Egyelőre nem tudni, miért verekedtek össze a tizenévesek a keszthelyi középiskolában.

hvg.hu

Címkék: , ,