Így emlékezik

Így emlékezik meg barátja az elhunyt kajakosról: „Mintha csak edzőtáborba ment volna Ricsi”

Budapest — Az ember lélegzete elakad, a szemét pedig könny futja el olvasva a Szentendrei úti balesetben me­ghalt kajakos barátja, Korondy Tamás (22) emlékező sorait.

„Egy olyan ember távozott közülünk személyedben, amilyennek a gyerekeimet akarom! Hallod, Risu? Tudom, hogy hallod ! Olyanok, mint amilyen Te voltál!” – így emlékezik Facebook-oldalán Tamás. A fiú és Richárd 2005-ban ismerkedett meg. Kapcsolatuk olyan volt, akár a testvéreké: hosszú évekig együtt sportoltak, és rengeteg időt töltöttek el a hajón kívül is.

– Amióta abbahagytam a kajakozást, nem találkoztunk olyan sűrűn. De sokszor beszéltünk telefonon, a baleset előtt szerdán úgy tettük le: akkor hétfőn találkozunk, tesó! – csuklott el a hangja a fiú­nak.

Szörnyű ez az egész, az ember nem gondol bele, hogy akár vele vagy a szeretteivel is megtörténhet. A mi hétfői találkozásunk már nem jöhetett össze. A családja képtelen felfogni a történteket: mossák a ruháit, mintha csak edzőtáborba ment volna Ricsi – tette hozzá egy perc néma csend után Tamás.

Ez egy olyan szintű mély gyász, amellyel együtt lehet élni, de feldolgozni képtelenség. Gondoljunk csak bele, még szavunk sincs arra, ha egy szülő elveszíti gyermekét: van özvegy és árva, de erre nincs szó – fűzte hozzá Skúltéti-Szabó Katalin klinika­i szakpszichológus.

Mint megírtuk, Janza Richárd és barátja, D. Bálint (†22) szombatra virradóra veszítették életüket, amikor is a Szentendrei úton egy piros lámpánál szabályosan várakozva, egy Mercedes CLK-t vezető részeg sofőr elsodorta őket. O. Á.-t a kórházban vették őrizetbe, majd hétfőn döntöttek előzetes letartóztatásáról is, de védőjével fellebbeztek házi őrizetért harcolva.

O. Á. családja elfogadta az ügyészség döntését, egyedül a sofőr édesanyja ért egyet azzal, hogy fellebbeztek védőjével – tudtuk meg a neve elhallgatását kérő, a kórházban fekvő férfi ismerősétől.

Rendőrök őrzik a kórtermet

A balesetet okozó férfi a kórházban 24 órás rendőri felügyelet alatt áll. Ezt, illetve az előzetes letartóztatást, amelyre a kórteremben került sor, abban az esetben rendeli el az ügyészség, ha a szökés, elrejtőzés veszélye felmerül.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/igy-emlekezik-meg-baratja-az-elhunyt-kajakosrol/xh9eyhe

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,