Halálba ugrott babájával

Edina halálba ugrott babájával, mert félt, hogy elveszik tőle

Az anya és kislánya kettesben költöztek a XV. kerületbe

Vági Bence újságíróBudapest — Ép ésszel felfoghatatlan, hogy mi játszódhat le annak az anyának a fejé­ben, aki gyermekét magához ölelve képes a mélybe vetni magát. B. Edina (35), félve attól, hogy elszakítják őt kislányától, szombat délután egy széket támasztott a 16. emeleti lakásának ablakához, majd a keblére szorított gyermekkel elrugaszkodva közel 50 métert zuhant a Nyírpalota utcai toronyházból. Halálba ugrott babájával. Dominika még csak 18 hónapos volt.

Halálba ugrott babájával.

– Hihetetlen, de hallottam, ahogy süvített a levegő. Senki sem sikoltott, először azt hittem, hozzám akar bejutni valaki, aztán kinéztem az ablakon. Szörnyű látvány volt – gyújtott meg egy gyertyát Piroska (67), aki a 13. emeleten lakik, innen nézte végig a történteket. – A hatóságok emberei mindent lezártak, az udvar tele volt rendőrökkel. Senki sem hitte el, ami történik, az egész lakóközösséget megrázta az eset – mutatott a becsapódás helyszínére a hölgy, ahol a XV. kerületi ház lakói több mécsest és virágot is elhelyeztek az anya és kislánya emlékére.

Piroska esküszik rá, hogy hallotta a zuhanást /Fotó: Pozsonyi Zita

Örökké vidám, mosolygós nő volt, imádta a gyerekeket. A munkája során beteg csemetékkel foglalkozott, a lányának pedig mindent megadott. Ő volt az élete – mesélte egy a házban élő anyuka, aki közelebbről is ismerte Edinát.
Jól tudta, a nőnek problémái vannak: férje magának akarta Dominikát, emellett a nő anyagi gondokkal is küzdött, amelyek megoldásában szomszédja, Bőcz Jolán (59) segítette.

Jolán volt a család szomszédja, gyakran segített Edinának /Fotó: Pozsonyi Zita

– Mielőtt a kislány megszületett, a férjével vidékre költöztek, ide azonban már csak Dominikával tért vissza. Régen kimondottan magába forduló nő volt, de az elmúlt három hónapban mintha kicserélték volna. Annak ellenére is mosolygott, hogy néha ételért is hozzám kellett becsengetnie. Még szombaton fél egykor is vidáman jött vissza a játszótérről, rá három órára pedig már nekem kellett azonosítanom a holttestét. A kislányt tőle egy méterre találták meg – elevenítette fel a történteket Jolán.

A 16. emeletről ugrott le gyermekével a nő /Fotó: Pozsonyi Zita

Állítja, Edinát azzal fenyegette a volt férje, hogy gyámügyes ismeretségét felhasználva elveszi tőle a lányukat, minden bizonnyal szombaton is hasonló telefonhívást kapott.
Skultéti Szabó Katalin pszichológus szerint labilis személyiségre vall a cselekedet. – Beszűkült tudatállapot, amikor a beteg nem gondolkodik reálisan. Ilyenkor szétesik a személyiség, és irracionális dolgokat tesz az illető. A nő az agresszív menekülést választotta – fogalmazott a szakértő. Az anya utolsó Facebook-bejegyzésében azt írta: a nő, aki eldobja gyermekét egy férfi miatt, nem anya!

Címkék: , , , , , , , , , , ,