Félt, elveszik gyermekét

Félt, elveszik gyermekét – ezért ugrott a halálba kisbabájával a budapesti nő

Félt, elveszik gyermekét, másfél éves kislányát, ezért ugrott ki a 16. emeletről, 50 méteres magasságból a budapesti nő szombaton. A 35 éves elkeseredett édesanya és gyermeke a zuhanást követően szörnyethaltak.

Felfoghatatlan, mi játszódhat le egy édesanya fejében, aki gyermekét magához ölelve a mélybe veti magát. Edina attól fél, elszakítják kislányától, ezért más megoldást nem látva, szombat délután széket támasztott a 16. emeleti lakásának ablakához, majd gyermekét magához szorítva közel 50 métert zuhant a budapesti 15. kerület Nyírpalota utcában álló toronyházból. A kislány 18 hónapos volt.

“Hihetetlen, de hallottam a levegő süvítését. Senki nem sikoltott, először azt hittem, hozzám akar bejutni valaki, aztán kinéztem az ablakon. Szörnyű látvány volt – gyújtott meg egy gyertyát a 13. emeleten lakó Piroska. – Az egész lakóközösséget megrázta az eset, senki nem hitte el, hogy ilyen megtörténhet” – mutatott a becsapódás helyszínére a szomszéd hölgy, ahová mécseseket, virágokat helyeztek el az elhunyt édesanya és kislánya emlékére.

Egy másik szomszéd hölgy, Jolán tudott a fiatalasszony problémáiról. Edina volt férje magának akarta a kislányt, ráadásul a nő anyagi gondokkal is küzdött, időnként még ételért is Jolánhoz csöngetett be. A szomszédasszony állítja, Edinát a férfi megfenyegette, hogy kislányukat gyámügyes ismeretségét felhasználva veszi el tőle.

Skultéti Szabó Katalin pszichológus szerint labilis személyiségre vall az öngyilkos cselekedet. “Beszűkült tudatállapot, amikor a beteg nem gondolkodik reálisan. Ilyenkor szétesik a személyiség, és irracionális dolgokat tesz az illető. A nő az agresszív menekülést választotta” – fogalmazott a szakértő.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,