Fájdalmas üzenetek

„Risu, gyere vissza hozzánk!” – Fájdalmas üzenetekkel emlékeznek a Szentendrei úti tragédia fiatal kajakos áldozatára

A kajakos Janza Richárd barátai fájdalmas üzenetekkel emlékeztek a tragikus balesetre.

Blikk-információ

Budapest — „Leírhatatlanul hiányzol, Risu, gyere vissza hozzánk!” – fájdalmas üzenetekkel emlékeznek barátai a Szentendrei úti gázolás egyik áldozatára, Janza Richárdra (†22).

A megrázó tragédia egy évvel ezelőtt, március 18-án éjjel történt. A piros lámpánál várakozó autóba O. Á. ittasan, mintegy 170 kilométer/órás sebességgel belecsapódott.

Ebben az autóban ült Janza Richárd (†22) és D. Bálint (†22). Az ütközés óriási erejű volt, nem volt esélyük a fiataloknak a túlélésre /Fotó: MTI-Mihádák Zoltán

Az autóban ketten utaztak: D. Bálint (†22) sofőrként és utasa, Richárd. A fiatalok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. Az ifjúsági világbajnok kajakos, Richárd egyik legjobb barátja szívszorító szavakkal emlékszik rá, ahogyan ők hívták, Risura.

Az autót vezető D. Bálint vétlen volt /Fotó: Facebook

– Egy éve valami megváltozott. Valami olyan történt, ami alapjaiban rengetett meg mindenkit, aki ismert Téged. Valami, amiről mindenki azt gondolta, hogy az ő hozzátartozóival, rokonaival, családjával sosem történhet meg. De sajnos igen. Megtörtént – címezte levelét Tamás barátjának.

A vétkes sofőr nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott tette elkövetése előtt: O. Á. szervezetében körülbelül három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki a baleset után. Talán ezért is történhetett meg, hogy egyáltalán nem fékezett, így ütközött a védtelen fiatalok autójába.

– Miért kellett ott lenned akkor? Miért nem tudtál pihenni aznap? Egy éve, hogy utoljára hallható volt az igazi risus nevetés, a csak rád jellemző és hozzájáró mosollyal. Egy éve, hogy nem telt el úgy nap, hogy minden rendben lett volna. Nem telt el, hiszen minden egyes nap eszembe jutsz azóta is. Itt, idelent mindenki nevében beszélek, ha azt mondom: Leírhatatlanul hiányzol, Risu, gyere vissza hozzánk! – folytatta Tamás számtalan közös fotóval publikálva levelét.

A sportolóra a Facebookon közzétett összeállítással emlékeztek barátai /Fotó: Facebook

A balesetben a Szentendrei úti gázolóként elhíresült O. Á. is súlyosan megsérült: többek között a gerincével műtötték, majd hónapokon át rabkórházban regenerálódott. Mankóval és járókerettel közlekedett, ám ezeket később elhagyhatta, egy évvel a tragédia után már saját lábán tud járni.

Nem lehet feldolgozni

Szakértő szerint nem lehet feldolgozni egy gyermek elveszítését. – Ez egy olyan szintű mély gyász, amellyel együtt lehet élni, de feldolgozni képtelenség. Gondoljunk csak bele, még szavunk sincs arra, ha egy szülő elveszíti gyermekét: van özvegy és árva, de erre nincs szó – fűzte hozzá Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus.

Címkék: , , , , , , , , ,