Elásta Újlengyelnél

Újabb részletek: magyar üzlethálózat tulajdonosát ásták el Újlengyelnél

Blikk-információSzigetszentmiklós — Halálos csapdát állított áldozatának, többször megszúrta, majd élve elásta Újlengyelnél az ismert üzletasszonyt, T. Jánosné Mariannt (†47) a solymári Sz. Attila (48). A férfi látszólag üzleti ügyben találkozott április 27-én az asszonnyal Dunaharasztiban, majd kocsijával a Pest megyei Újlengyel külterületére, egy erdős részre vitte.

A rendőrség adatai szerint a nőt fojtogatni kezdte, legalább ötször erősen fejbe vágta. A szakértő hat szúrásnyomot talált a nő testén, ám még élt, amikor egy kiásott gödörbe lefedte földdel, és sorsára hagyta. Holttestét május 4-én találták meg a hatóságok. A vélt tettest május 6-án fogta el a rendőrség, a bíróság tegnap előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, aki tagadta a cselekményt.

A vélt gyilkos Solymárról indult el, és Szigetszentmiklósnál vette fel áldozatát/Grafika:Séra Tamás
A 24.hu információi szerint Sz. Attila 10-12 millió forinttal tartozott az asszonynak, ezért oltotta ki az életét. – Az indítékot egyelőre nem tisztázták, a rendőrség előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt nyomoz – közölte a ügyészség, amely május 9-én indítványozta Sz. előzetes letartóztatását. Információk szerint a gyilkos készült tettére, a holttest közelében rejtette el az ásóját is.

A rendőrség felvétele a gyilkosság helyszínéről. Az Újlengyel melletti kiserdőben ásták el a nőt/Fotó:police.hu

A Blikk munkatársai jártak az asszony házánál is, de senki nem nyitott ajtót. Az asszony volt férjét, T. Jánost telefonon kerestük, ám nem kívánt nyilatkozni lapunknak, lányuk, Renáta pedig információink szerint napok óta senkivel sem beszél.

Borbély Ferenc gyakran átjárt a szomszéd asszonyhoz/Fotó:Weber Zsolt

Nagyon megrendített a halálhíre – dőlt a kerítésnek Borbély Ferenc (50), a nő szomszédja. – Közel 20 éve ismerem, rendszerint átjártam hozzá. Nyaranta mindennap a medencéjükben fürödtem, egy kedves, segítőkész asszony volt. Mindenki szerette – mondta a férfi. A városiak többsége is ismerte Mariannt, volt férjével ugyanis az egyik legnagyobb hazai kereskedelmi üzletlánc több boltját is a magáénak tudhatta. Az évek során meglehetősen nagy vagyonra tettek szert, ám 2010-ben felkerültek az adóhivatal szégyenlistájára összesen 459 millió forintos tartozással.

Tegnap felkerestük az áldozat házát, az épületben teljes csend honolt/Fotó:Weber Zsolt

– A bíróság figyelembe veszi, hogy a tettes milyen brutalitással követte el a cselekményt, mekkora szenvedést okozott a nőnek, például hogy eszméletlen állapotban temette-e el vagy sem – mondta dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd.

T. Jánosné több üzletet is üzemeltetett, ezt a Tökölön lévő boltot is tőle bérlik/Fotó:Weber zsoilt

Elmebeteg?

– Ez egy kezeletlen elmebetegségben szenvedő agresszív gyilkos, akinél cselekedeteiben megnyilvánuló, eltorzult, masszív személyiségzavar állhat fenn. Csekély az esélye,
hogy a mentális állapotának pillanatnyi kihagyásáról lenne szómagyarázta Skultéti-Szabó Katalin pszichológus.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,