Digitális diéta

Hogyan viszonyuljunk a digitális világhoz? Milyen emlékek merülnek fel visszagondolva az első mobiltelefon használatához? Mikor kezdtek szövegszerkesztőt, számítógépet, internetet használni? Milyen hatásra kezdtek a riportalanyok okos telefont használni?  Mennyire függünk a mobil eszközeinktől? Jót tesz-e a digitális diéta?

Mobillal kezdik a napot? Ez már függőségnek számít? Mi a hátránya a mobilos internetezésnek, a kis képernyőnek? Miként értelmezik a generációk a különbségeket a mobil használattal kapcsolatban? Zavarja a családtagokat, ha jelenlétükben hosszasan használja valaki a telefonját? A szociális háló folyamatos használata mennyire telepedik rá az életünkre? A folyamatos használat mennyire veszi igénybe a szociális kapcsolatainkat?

Mikor megy a kapcsolatok rovására? Visszafordítható a függőség? Milyen módon és milyen módszerekkel fordíthatjuk vissza a folyamatot? Mennyire mellőzhető az internet és mennyire a nyomtatott sajtó? Megszabadulhatunk-e a mobil és internet kapcsolatunktól? Átveheti az uralmat felettünk?

https://indavideo.hu/video/Digitalis_dieta

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,