Bulizni akart

Csak bulizni akart egyet Siófokon: Sokkoló történetet osztott meg Renáta!

pszichológus Budapest, Bulizni akart

„A testem tele van sebekkel, állni nem tudtam, a szemeim felakadtak, összevissza hánytam” – így elevenítette fel a vele történteket az a ­fiatal lány, akinek italába állítása szerint drogot kevertek a hét végén a Petőfi sétányon, ahol bulizni akart.

A tini, akinek teljesen kiesett pár óra az estéből, csak arra emlékszik, hogy sebekkel az arcán ébredt, most otthon, családja körében próbálja kiheverni a rémálomszerű esetet. Facebook-oldalán osztotta meg a fotót, ahol sebei látszanak, ahogy mondta, azért, hogy figyelmeztesse a fiatalokat a rájuk leselkedő veszélyre.

– Még hétfőn sem bírtam kikelni az ágyból, az utcára pedig azóta sem mertem még kilépni – kezdte a fiatal lány, akinek kérésére nevét nem közöljük. – Szégyenteljes, hogy ez velem megtörtént, hogy mások milyen állapotban láthattak. Szerencsém, hogy nem lettem nemi erőszak áldozata. Arra emlékszem, hogy a barátaim visznek hazafelé, azután pedig már csak az van meg, hogy délben az ágyamban kelek fel, az arcomon a sebekkel – árulta el a Blikknek a tini, még mindig sokkos állapotban.

Hozzátette: ha elég erőt érez magában, elmegy a rendőrségre.

– Az amnéziát egyfajta erős nyugtató okozhatta, amely elszakítja az áldozatot a realitástól – kezdte dr. Funk Sándor addiktológus. – Vagy ezt a gyógyszert adagolták túl, vagy azt dizájner­droggal kombinálták: ezek az egyébként íztelen, szagtalan, átlátszó, csak kémiailag kimutatható szerek gondot okoznak a mozgásban is. Hatásuk általában néhány óra alatt elmúlik – ecsetelte a pszichoaktív szerek jellemzőit a szakember.

– Érzem, hogy ürül a szer a szervezetemből. Olyan, mint a másnaposság ezerrel megszorozva. A sebek fájnak, de inkább lelkileg viselnek meg. Örülök, hogy túléltem – mondta.

Skultéti-Szabó Katalin pszichológus szerint egy ilyen trau­ma idővel feldolgozható.

– Komolyabb a trauma nemi erőszak esetén, pánikbetegség, depresszió pedig akkor jelentkezhet, ha az illető arra eleve hajlamos – magyarázta a szakértő. Most a közösségi oldalán hívja fel a figyelmet az óvatosságra.

Forrás: Blikk

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,