A mellrák lelki okai

Vannak-e lelki okai a kialakulásának? Mi lehet egy daganatos megbetegedés hátterében? Egyetlen kiváltó oka lehet-e egy ilyen súlyos betegségnek? Öregedés, genetika, életmódbeli tényezők mennyire játszhatnak szerepet ebben a problémában? Alkoholfogyasztás, dohányzás, cukor, mozgás szegény élet mennyi kockázatot rejt? Melyek a mellrák kialakulásának lehetséges  lelki okai?

Az elfojtások, kiéletlenségek milyen módon tesznek hozzá a kockázatokhoz? Átkerülhetnek-e ezek a feszültségek testi szintre? Mit jelent a pszichoszomatika?  Milyen szerepe van az érzelmeknek a kialakuláshoz?

Egy amputáló műtét után hogyan nyerjük vissza a nőiességet kívül, belül? Hogy segíthet egy pszichológus ebben,? Milyen stádiumokon megy keresztül a tudat, amikor szembesül azzal, hogy rákos megbetegedése van? Mikor lép be a félelem? Mikor a düh, a sértettség és a reménytelenség? Miként fog rá reagálni  a környezet? Mit tudnak kezdeni vele a hozzátartozók? Tükröződhet-e az arcukon a félelem?

Miként változik az énkép egy ilyen látványos esetben? Sérülhet-e a nő önképe? Miképp változik a szexualitás és ezzel együtt a párkapcsolati intenzitás? Hogy lépjünk tovább a gyógyulási folyamatban? Mire taníthat egy ilyen kataklizma?

https://youtu.be/OyrglG1SseI

Címkék: , , , , , , , , ,