100. a lottónyertes

A következő vállalkozót ütheti ki a 100 leggazdagabb listájáról a lottónyertes

Az Eurojackpot 2014-ben érkezett meg Magyarországra, és most rekord- nyereményt hozott /Fotó: MTI-N-Máthé Zoltán

Magyarország — Szinte felfoghatatlan szerencse érte azt a magyar lottózót, aki másodmagával eltalálta az Eurojackpoton kihúzott 5+2 számot.A játékos 22 millió 569 ezer eurót, azaz 6 milliárd 989 millió forintot nyert a nemzetközi lottójátékon, az összeget a Szerencsejáték Zrt. utalja majd át. A nyertes a 15 százalékos személyi jövedelemadó levonása után kapja meg a mesés nyereményt, a nettó 5 milliárd 941 millió forintnyi eurót.

Magyarországon ez minden idők legnagyobb nyereménye. Körülbelül ennyi pénzből épül Eger és az M3-as autópálya között az M25-ös kétsávos autóút. A korábbi rekord egyébként 5 milliárd 92 millió forint volt, ezt 2003-ban az ötös lottón vitték el.

Tarjányi Péter biztonsági szakértő szerint gondos előkészületeket igényel az összeg átadása.

– Van, hogy a nyertes úgy érzi, őt és családját pszichológusoknak kell felkészíteniük az új életükre – mondta Tarjányi.

A nyertes a 100. leggazdagabb lenne a Napi.hu szerint. Az energetikában érdekelt Polony István és az ingatlanfejlesztő Nobilis Kristóf közé kerülne a bruttó összeggel

Skultéti-Szabó Katalin pszichológus szerint szükség is van az ilyen jellegű segítségre.

– A sikerfeldolgozáshoz idő kell. Egy főnyeremény gyökeresen megváltoztatja egy hétköznapi ember életét, ezt először nagyon nehéz felfogni – fejtette ki a szakember.

Ha viszont sikerül hideg fejjel megterveznie a jövőt, generációkon át gondtalan életet biztosíthat az utódainak.

– A legjobb, ha többféle befektetési jegyet vásárol, és csak a hozamot éli fel – kezdte Samu János közgazdász. – Ha például 5 milliárd forintot fektet be egy 5 százalékos abszolút hozamú befektetési jegyre, akkor az 250 millió forintot kamatozik minden évben. Ennyiből is luxusban élhet, mellette pedig jótékonykodhat, ingatlanba is befektethet.

A bruttó 7 milliárdos összeggel a mostani nyertes átvenné a 100. leggazdagabb magyar, az ingatlanfejlesztő Nobilis Kristóf (6,8 milliárd) helyét, és az energetikában érdekelt Polony István (7,1 milliárd) mögé kerülne a listán. A nettó 6 milliárdos összeg ehhez nem lenne elég, de a lottózó így is magáénak tudhatja minden idők legnagyobb hazai nyereményét, amelyért 2898 évet kellene dolgoznia a nettó 171 ezer forintos átlagkeresettel.

A Szerencsejáték Zrt. ma ad tájékoztatást az elképesztő nyereményről.

Fiatal játék

Az Eurojackpot kétmezős lottójáték. Az egyikben 50 számból 5-öt, a másikban 10 számból 2-őt kell megjelölni. A főnyereményhez mind a 7 számot el kell találni, a kisebb nyeremények további 11 kategóriá­ban oszlanak szét. A játék garantált főnyereménye 10 millió euró, azaz több mint 3 milliárd forint, amely halmozódik. A nyertes számokat a finnországi Helsinkiben, péntekenként este 9 és 10 óra között sorsolják. Magyarországon 2014. október 10-én lehetett először Eurojackpoton játszani.

Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ezt-a-vallalkozot-uthetik-ki-a-100-leggazdagabb-listajarol/esqwc28

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,