Egykének lenni 2

Főleg testvér nélkül felnőttek telefonáltak, olyanok, akiknek nem adatott meg, hogy átéljék ezt a rokoni viszonyt. Váczi Gergő megjegyzi, hogy ő inkább szülői telefonokra számított, akik gyerekeikkel kapcsolatban érdeklődnek. A szülők inkább az önálló táborozási megoldások kivitelezésével kapcsolatban érdeklődtek. Mikor engedhetik el egyedül először a gyereket, milyen körülményeket kell nekik biztosítani? Köthetjük korosztályhoz, életkorhoz? Milyen tréningeket kell elvégezni a gyereknek az önálló táborozás előtt? (Egykének lenni 2)

Hogy készítsük fel, mire hívjuk fel a figyelmét? Ha nem sikerül motiválni a gyermeket, lehet kényszeríteni? Milyen módon vegyük rá őket erre a fajta önállóságra? Milyen kedvező módszerekkel lehet elindítani az önállóságra történő szoktatást? Van-e olyan megoldás, amely úgy kezdi önállósítani, hogy még élvezi is?

Az egyke felnőttek beszámoltak a tapasztalataikról. Milyen előnyök és  hátrányok érték őket? Felmerült-e irigység a testvéresek iránt, pótolhatja-e a barátság a testvéri kapcsolatot? Mennyire alakítja át a szülő hozzáállását ha nem kell megosztani a figyelmét? Mit úsznak meg az egykék gyermekkoruk folyamán?

Mi vezet elkényeztetéshez? Hogy alakul a leválás az egykéknél? Mivel lehet túlzásba esni? Kell-e manipulálni az egykéket nevelésük közben, hogy kevésbé viseljék meg őket a felnőttkor kihívásai?

https://tv2.hu/fem3/musoraink/fem3cafe/12318_a_szakerto_valaszol_az_egykeseg_elonyei_es_hatranyai.html

Címkék: , , , ,