Mérgező kapcsolat

Mitől mérgező kapcsolat

Mérgező kapcsolat alatt nem azt értjük, hogy ismétlődő vagy folytonos feszültség, konfliktus alakul ki az illető környezetével vagy konkrétan vele. Nem az elhúzódó kríziseket értjük alatta, amikor megzsarolnak érzelmileg vagy nem képes valaki megbocsátani, egymást érik a veszekedések Ez a fajta konfliktus összetettebb és nehezen megfogható, hosszútávú lelki nyomást helyez az emberre, ami végül még testi tüneteket is okozhat.

Az olyan emberi kapcsolat, ami idővel szorongást, viszolygást, rejtett félelmet vált ki valakiből, nem stimmel.  Hiányzik valami nagyon fontos emberi összetevő. Ez a folyamat anélkül is végbemegy, hogy igazi konfliktust élnénk át az illetővel, ami felhívja a figyelmet arra, hogy nincs minden rendben. Az ilyen ember jelenléte nyomasztó, fullasztó. Egyre jobban elkedvetlenedünk a társaságában, elsötétül előttünk a jövő, mindenben csak a rosszat érzékeljük. Alig várjuk, hogy vége legyen a találkozásnak és megszabaduljunk tőle, valamint a világképétől.

Itt nem egy tönkrement emberi kapcsolatról van szó, nem is olyanról amelyben az érzelmek elkoptak, vagy amelynek résztvevői eltávolodtak egymástól. Ezt a típust a többitől fojtogató légköre különbözteti meg.

https://www.mediaklikk.hu/video/ridikul-mergezo-kapcsolat-fussunk-vagy-maradjunk/#

Címkék: , , , , , ,